Да нарисуваш „Роза Нокаут“

Нокаут Роза 1

„Нокаут роза“ – Акварели
/Knock Aut Roses – Watercolors/

Нокаут Роза 1
Нокаут Роза 1

За мен, както Пенчето, така и „Нокаут“ розите дойдоха, като вдъхновение за рисуване на верандата на наши приятели в гр. Канзас Сити през пролетта на 2013 г.

Името „Нокаут роза“ се превежда като „Неотразима“, т.е. която събаря, както „Нокаута“ събаря в бокса. Днес това е най-търсената роза в Америка.

На верандата, започвайки рисуването си от красотата на розите и тяхната „Неотразимост“ неусетно за един следобед нарисувах 8 акварела.

 

Нокаут Роза 2
Нокаут Роза 2

Накрая почувствах лично усещане и откровение за жертвата на Христос в моя живот, което изразих в някои от рисунките. Христос е наричан още „Роза Шаронова“.

За съжаление срещнах трудности с поставяне заглавия на рисунките, но ще продължа да размишлявам за неотразимата сила на Божията любов, която привлече и мен.

Чрез розите са се събрали Пол и Арден, приятелите на които гостувахме. Арден засадила любимата роза на верандата, а Пол тайно си пожелал да срещне жена, която да му въздейства, като „Нокаут“.

 

Поздрави от Пенчето пред розовия храст в Канзас Сити, 2013 г.
Поздрави от Пенчето пред розовия храст в Канзас Сити, 2013 г.

Когато се срещнали били „Нокаутирани“ взаимно и решили да станат семейство. Ние им бяхме на гости, след сватбата, научихме за „Нокаут розата“, тяхната история, и заедно се удивлявахме на начина по който Господ ги е събрал заедно!